Illustrationer

Ligesom mosaik systemet starter illustrationsstilen med kvadraten. Ud fra denne simple grundsten kan man bygge endeløse former og objekter.

Isometrisk grid

Illustrationerne er baseret på et isometrisk grid. Det betyder at alle horisontale linjer er 60°.

Modulært system

Komplekse former som for eksempel mennesker er bygget ved at sammesætte flere simple former. Simple illustrationer kan let laves ved at trække flade objekter til et isometrisk perspektiv. Et tal for eksempel.

Mennesker

Figuerer er lavet ved at kombinere simple former. For eksempel en kugle som hovede og cylindre som arme og ben. Forskellighed er opnået ved at ændre farven på tøjet og huden eller ved at lave forskellige frisurer.

Farver

Illustrationerne benytter de to brand blå farver, highlight farverne og de varme grå. Brug ikke de sekundære farver. Alle de primære farver kan bruges som baggrund, men undgå den mørkeste blå “hav”, da den har det med at blive for mørk til dette formål.

Et element af overraskelse

En illustration skal begynde med en ide. Et klart koncept kan eksemplificeres med ret få elementer. Gør illustrationerne interessante ved at tilføje et element af overraskelse eller et uventet twist. For eksempel ved at lege med skalaen på elementer eller ved at tilføje mindre detaljer og objekter så man kan gå på opdagelse i illustrationen.

Hold det simpelt

En vellykket illustration bør ikke være komplex – faktisk indeholder de bedste illustrationer meget få elementer til at udtrykke et koncept eller en ide. Hvert enkelt element bør have en lav grad af detaljering.

Infografikker

Illustrationsstilen kan også bruges til at lave infografikker når der er behov for at give stor opmærksomhed til information.

Hero infografikker

Illustrationer og infografikker kan også bruges som et primært kommunikations element. I såfald bør det visuelle være af speciel høj kvalitet.

BAGGRUND
Når illustrationer benyttes som et primært element bør det placeret ovenpå en subtil mosaik baggrund. Dette tilfører et lag af dna fra brandkanvasset.